Societăți comerciale

Societatile comerciale se confrunta cu o multitudine de probleme juridice, care, deseori, pot fi evitate, cu ajutor de specialitate, inca din faza precontractuala si contractuala, fie ca se contracteaza cu pesoane fizice, cu alte persoane juridice sau in procedura de achizitii publice. Cu atat mai necesar este ajutorul de specialitate, in cazul in care unele relatii comerciale genereaza litigii, fie pentru asitenta in negocieri in vederea stingerii lor pe cale amiabila, fie pentru asistare si reprezentare in fata instantelor de judecata sau arbitrale. Daca se ajunge in situatia de a inchide afacerea, va pot ajuta in procedura de dizolvare si radiere a societatii sau in procedura de reorganizare judiciara si faliment.

Registrul Comerțului, OSIM, GDPR…

De asemenea, ne ocupam de procedura necontencioasa, asigurand asistenta si reprezentare la Oficiul Registrului Comertului pentru inregistrare societati, modificari acte constitutive, cesiune parti sociale etc, la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) pentru inregistrarea si protejarea marcilor comerciale sau pentru asigurarea conformitatii cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal (GDPR), cu legislatia muncii si cu legislatia din domeniul electronic (conformitate site, comert online).

Avocat „in-house”

Acordam asistenta juridica pentru rezolvarea unor probleme punctuale, din cele expuse mai sus sau in sistem “in house”. A avea un avocat “in house” are multiple avantaje: intelegerea functionarii afacerii in ansamblul ei, rapiditatea solutiilor, increderea construita in timp, costul mai redus fata de a avea un angajat pe functia de jurist.